about imageW

Biografie

Noortje Herlaar (1985) is een veelzijdige actrice en zangeres. Ze studeerde af aan de Muziektheateracademie van het Rotterdams Conservatorium. Tijdens haar studie geeft Noortje al diverse solo-optredens en is zij leadzangeres bij verschillende bands. Vanaf 2010 speelt zij de rol van Mary Poppins, welke haar de John Kraaijkamp Musical Award voor Aanstormend Talent oplevert. Na Mary Poppins speelt ze de rol van Liesbeth List in de gelauwerde televisieserie Ramses, en is ze te zien in Moeder, Ik Wil bij de Revue, waarvoor ze een Gouden Kalf nominatie voor Beste Actrice ontvangt.

 

Ze was te zien in een hoofdrol naast Barry Atsma in de bioscoopfilm Knielen op een Bed Violen, gebaseerd op de bestseller van Jan Siebelink. Ook werkte Noortje mee aan internationale producties. Ze was te zien in het tweede seizoen van de tv-serie Crossing Lines, de Vlaamse film Paradise Trips, in de Amerikaanse film The Hitman’s Bodyguard, met Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson, en de televisieserie De 12 van Oldenheim. 

 

Recent was Noortje te zien in het theater als Elly in Lazarus, een musical van David Bowie en Enda Walsh, geregisseerd door Ivo van Hove. Binnenkort starten de opnames van de film Toen Ik Je Zag onder regie van Ben Verbong.